Wij zijn nu gesloten de openingstijden:
Maandag
13:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:30
Woensdag
09:30 - 17:30
Donderdag
09:30 - 17:30
Vrijdag
09:30 - 21:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
gesloten

Koopzondagen 2019
12:00 - 17:00 uur

 • 29 september
 • 20 oktober
 • 3 november
 • 17 november
 • 2e kerstdag 26 december
afspraak maken contact
onze winkel is nu gesloten

de openingstijden:

Maandag
13:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:30
Woensdag
09:30 - 17:30
Donderdag
09:30 - 17:30
Vrijdag
09:30 - 21:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
gesloten

Koopzondagen 2019
12:00 - 17:00 uur

 • 29 september
 • 20 oktober
 • 3 november
 • 17 november
 • 2e kerstdag 26 december
Nieuw magazijn Wagenmans Wonen voorbeeld van goed samenspel! - Wagenmans wonen
Nieuw magazijn voorbeeld van goed samenspel! - Wagenmans wonen
 • Nieuw magazijn Wagenmans Wonen voorbeeld van goed samenspel! - Wagenmans wonen
 • Nieuw magazijn voorbeeld van goed samenspel! - Wagenmans wonen

Nieuw magazijn voorbeeld van goed samenspel!

23 maart 2019

Wagenmans Wonen is klaar voor de toekomst! Met het nieuwe magazijn op industrieterrein ‘t Febriek heeft de woonwinkel in Lemelerveld aanzienlijk meer opslagcapaciteit tot zijn beschikking. Bijzonder hierin is dat de medewerkers een grote inbreng hadden in het ontwerp en de bouw!

Tien jaar lang huurde Wagenmans Wonen een magazijn maar dat volstond op den duur niet. Het magazijn vooral nodig voor de eigen meubelvoorraad en voor de verkochte meubelen en bedden die wachten op transport naar klanten in de wijde regio “Werd te klein, te vol en was verouderd”, vat Bas Wagenmans samen. “Met name in de piektijden, bijvoorbeeld voor de kerstdagen, konden we het maar net opvangen. We moesten gaan nadenken over een eigen magazijn. Nieuwbouw heeft als voordeel dat je het gebouw kunt het inrichten en indelen zoals je zelf wilt, op de meest praktische manier.”

Magazijnverkoop

Het wachten was op een beschikbaar stuk grond op het bijna volgebouwde bedrijventerrein, maar toen dat eind 2017 was aangekocht van de gemeente Dalfsen, kon de planvorming in januari en aansluitend de bouw in maart vorig jaar beginnen. Rond de bouwvak werd het pand opgeleverd, waarna afbouw en inrichting plaatsvonden. Eind september werd het ingewijd met de magazijnverkoop, die Wagenmans Wonen traditioneel om de twee jaar organiseert. “Dat viel mooi samen en het was meteen een goede testcase”, aldus Bas Wagenmans. “Onze ervaringen zijn tot dusver uitstekend.”

Het nieuwe magazijn heeft meer opslagcapaciteit (zo’n 1500 m2), is van alle moderne gemakken voorzien en efficiënter ingericht, mede door een verdieping met goederenlift. Daarmee is het magazijn niet alleen een visitekaartje voor Wagenmans Wonen, maar voor heel Lemelerveld. “Het is een investering in de toekomst”, zegt Bas Wagenmans. “Noodzakelijk voor verdere groei en een nog betere service naar klanten, leveranciers en onze eigen medewerkers’. 

Het ontwerp van The Citadel Company uit Heino werd gerealiseerd door bouwbedrijf Exel uit Lemele. Maar ook medewerkers van Wagenmans Wonen droegen het nodige bij aan de ideeënvorming rond de indeling en aan de daadwerkelijke bouw.

‘Bouwpastoor’ Frank Beumer

Frank Beumer is bij Wagenmans Wonen verantwoordelijk voor het inplannen van de buitendienst en hij dacht mee over het ontwerp (en kreeg daarom van zijn collega’s de bijnaam ‘de bouwpastoor’), terwijl de magazijnmannen Anton Schakelaar (66) en Joop Krisman (68) veel uitvoerend werk verrichtten.

“We hebben vooral gekeken naar de logistiek”, vertelt Frank. “Hoe laat je aanvoer, opslag en afvoer van de meubelen zo efficiënt mogelijk verlopen? Daarnaast heeft het pand vloerverwarming en is er gezorgd voor een continue kamertemperatuur en een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zeker bij houten mBas, Frank, Joop en Anton voor het magazijneubelen is dat belangrijk. Te veel warmte, kou of vocht kan gaan inwerken op de meubelen en dat willen we natuurlijk voorkomen.”

Blikvanger van het nieuwe magazijn zijn de twee indrukwekkende entrees, waar de transportwagens voor geplaatst kunnen worden. Ze zijn gedeeltelijk overkapt in het kenmerkende rood-wit van Wagenmans, zodat de transportmedewerkers ook bij weer en wind hun werk kunnen doen en de meubels niet aan de weersomstandigheden worden blootgesteld. Ook is er een lift en zijn de doorgangen extra breed, zodat de laadkarren optimaal kunnen manoeuvreren en elkaar niet in de weg zitten.      

Wel in de Vut maar nog lang niet futloos!

Anton Schakelaar en Joop Krisman zijn vutters maar nog steeds actief bij Wagenmans Wonen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de in- en uitgaande goederenstroom in het magazijn. “Ik was drie jaar geleden met mijn vrouw in de winkel om een eethoek uit te zoeken”, lacht Joop. “Jan Wagenmans, vroeg of ik me verveelde. Nou, ik verveel me bijna nooit, maar vind het leuk om, met mijn facilitaire achtergrond bezig te zijn met het onderhoud van het gebouw. Ik help ook mee als een bepaalde klus meer mensen vereist. We zijn allemaal geboren Lemelervelders en al jaren betrokken bij het bedrijf. Ik heb Jan’s kinderen zien opgroeien”. Voor Anton Schakelaar geldt hetzelfde. Beiden zijn ‘bekende Lemelervelders’, die ook in het openbare leven de naam hebben graag de handen uit de mouwen te steken als vrijwilliger. “Wagenmans Wonen is een echt familiebedrijf, het is leuk om daarbij betrokken te zijn`, zegt Anton `We kunnen allebei niet stilzitten, willen lekker bezig zijn. Qua werktijden is het allemaal heel flexibel zodat we genoeg tijd over hebben voor andere leuke dingen!”

“Ik ben trots op deze mensen”, zegt Bas Wagenmans. “Geweldig dat Anton en Joop dit op hun leeftijd nog willen doen. En iemand als Frank is al dertig jaar werkzaam in ons bedrijf. Ook hij is meegegroeid.”Het in 1935 gestarte bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een regionale speler op de meubelmarkt. “Globaal bezorgen we in de regio tussen Zwolle, Deventer, Almelo en Hoogeveen”, schetst Bas Wagenmans. “Met uitschieters in alle richtingen. We zijn de laatste jaren geleidelijk gegroeid, maar blijven een familiebedrijf. Met zijn allen zijn we Wagenmans Wonen. Ons hele team voelt aan als familie, we staan altijd klaar voor elkaar én voor onze klanten. We doen graag wat extra’s en merken dat dat wordt gewaardeerd. En in 2020 hebben we groot feest. Dan bestaan we 85 jaar!”.

Lees het hele stuk in het DalfsenNet magazine.

Tekst & foto's: Hans Keesmaat

 

terug naar overzicht