Home | Inspiratie items | Binnenkijkers | 3D ontwerp met een grote hoekbank en warme kleuren in Wijhe

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

3D ontwerp met een grote hoekbank en warme kleuren in Wijhe

Elke heeft weer prachtige 3D tekeningen mogen maken voor een jong gezin uit Wijhe. De haard staat centraal en samen met de wensen van het gezin is het advies een rustig geheel. Het gebruik van warme tinten en een speelhoekje voor de kinderen maakt het helemaal af. Op deze manier wordt de ruimte optimaal benut. 

De haard als centraal punt in de ruimte

Waar te beginnen als je een nieuwe woning hebt gekocht en je wilt de ruimte optimaal benutten? Het gezin kwam met de wens om een grote hoekbank in de woonkamer neer te zetten. Ze hebben Elke gevraagd om mee te denken en een tekening te maken. In het midden van de ruimte, tussen de keuken en woonkamer, staat een haard. Zo heb je eigenlijk twee verschillende gedeeltes in één ruimte. Een vast gegeven die in het 3D plan centraal staat.

Ruime hoekbank voor het hele gezin

De wens van het gezin was een grote hoekbank. Dit was de grootste uitdaging, omdat de ruimte in de woonkamer niet heel groot is. Door de bank iets van de kant te halen en 'open' te zetten met de hoek aan de linkerkant, geeft het een ruimtelijk gevoel. 'Veel mensen zetten een bank direct tegen de muur aan. Maar als je de bank eens een stukje van de kant af haalt, en je zet hier een sidetable of sokkels achter bijvoorbeeld, dan kan dit al een groot verschil maken' aldus Elke. Voor dit ontwerp is gekozen voor de Straus bank van Cartel Living. Deze bank is in vele opstellingen mogelijk, maar hier is gekozen voor een hoekopstelling.

Straus_hoekbank_cartelliving

 

Spelen met kleurgebruik

De ruimte beneden heeft verschillende hoeken, dit kan soms lastig zijn met het bepalen van de indeling. Door de kleur van de wand in de speelhoek een gedeelte door te trekken op het plafond, maak je de lijnen van de muren eigenlijk weer recht. Zo creëer je als het ware een knusse nis als speelhoek voor de kinderen. In het gehele ontwerp is gekozen voor warme natuurlijke kleuren.

Diverse vormen en materialen

Via de plattegrond is goed te zien dat een ovale tafel mooi bij de indeling van de woning past. De gekozen tafel is model Joep van Van der Drift. Deze tafel is helemaal samen te stellen naar eigen wens. De stoelen zijn van H.E Design, model Hidde. Door de ovale vorm van de tafel en de comfortabele stoelen kan het gezin gezellig lang tafelen.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over de mooie 3D tekeningen van Elke? Neem gerust contact met ons op voor een passend advies. Bekijk hier onze soorten advies.

Ook interessant

Voor dit interieur in Nijverdal is door Elke, de interieurstyliste van Wagenmans wonen en slapen,
Voor een gezin uit Raalte mocht Elke een compleet 3D interieuradvies maken. Van indelingsontwerp
Het is weer tijd voor een nieuwe binnenkijker. Deze keer een nieuwbouw twee-onder-één kap woning

Kom een kijkje nemen in onze winkel!

Ben je al eens bij ons in de winkel geweest? Met een vakkundig en uitgebalanceerd team, waarin jarenlange ervaring en jong enthousiasme elkaar versterken, staat Wagenmans wonen en slapen garant voor een hoog kwaliteits- en serviceniveau. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!