Home | Inspiratie items | Nieuwste trends | 6 tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

6 tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

Scandinavische landen blijven ons blij maken met hun cleane interieurontwerpen. Interieurinspiratie doen we graag op in het hoge noorden. Met deze 6 tips voor een Scandinavisch interieur kun je zo aan de slag!

1. Minimalisme en simplisme

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door strakke lijnen. Geen poeha, geen franjes, geen drukke prints, geen gekkigheid. Hier geldt de regel: functie gaat voor alles. Ben je op zoek naar nieuwe meubels, ga dan voor eenvoud.

2. Neutrale tinten

Aan de basis van een Scandinavisch interieur staan neutrale tinten. Dat hoeft geen ziekenhuiswit te zijn, maar bombastische kleurenpaletten zie je niet terug in deze stijl. Wit is de basis. Wel dol op een kleurtje? Kies dan voor een rustige, lichte pastel of grijstint. Ook dat straalt kalmte uit!

6 tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

3. Haal hout in huis

In Noord-Europa is de natuur overweldigend! Dus waarom laten we dat niet terugkomen in ons huis? Witte houten vloeren zijn een mooie mix van die kalme basistinten en inspiratie uit de natuur. Een fijn accessoire daarbij is het gebruik van veel kamerplanten – in iedere ruimte van het huis.

4. Lekker licht

In Scandinavië kennen ze minder zonuren dan in ons land. De oplossing: veel en grote ramen om zo lang en zo veel als mogelijk van het beetje licht te genieten. Voor de ramen hang je inbetweens voor privacy, wederom in lichte tinten!

5. Zoek het zachte

Kleden op de vloer in de woonkamer, een zacht schapenvel in de slaapkamer of vilten accessoires. De cleane, natuurlijke basis geven we warmte en zachtheid mee met accessoires in zachte materialen.

6. Ga voor grafisch

Geeft al die beheerste inrichting toch een wat sober gevoel? De zachte en natuurlijke accessoires mogen – ander dan grote meubels als tafels en banken – wél uitgerust zijn met een dessin. Het liefst wel een strakke print, zoals blokken, ruiten of scherpe lijnen.

Ook Wagenmans Wonen is op de hoogte van de allerlaatste Scandinavische trends én geeft hierover graag tips en advies! Maak hier vrijblijvend een afspraak met een van onze woonadviseurs of bel 0572-371273.

Bron: MrWoon

Op zoek naar nog meer inspiratie? Vraag hier gratis & vrijblijvend het inspiratiemagazine van MrWoon aan.

Ook interessant

Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een elementenbank. De reden dat het een ideale bank is voor
Onze interieuradviseur Elke mocht een gezin uit Nijverdal voorzien van een uitgebreid interieuradvies.
Elke heeft weer prachtige 3D tekeningen mogen maken voor een jong gezin uit Wijhe. De haard staat

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel!

Ben je onze winkel de laatste tijd al eens voorbijgereden? We hebben de hele gevel vernieuwd en daarbij ook helemaal een nieuwe huisstijl gekregen! Niet alleen fysiek een nieuwe look, maar ook online hebben we uitgepakt. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!

Wagenmans wonen en slapen

Weerdhuisweg 1
8152 AW Lemelerveld

Openingstijden

Openingstijden worden geladen…

Je vindt ons ook op:

Direct naar

Ontvang onze nieuwsbrief