Home | Inspiratie items | Nieuwste trends | 6 tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

6 tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

Scandinavische landen blijven ons blij maken met hun cleane interieurontwerpen. Interieurinspiratie doen we graag op in het hoge noorden. Met deze 6 tips voor een Scandinavisch interieur kun je zo aan de slag!

1. Minimalisme en simplisme

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door strakke lijnen. Geen poeha, geen franjes, geen drukke prints, geen gekkigheid. Hier geldt de regel: functie gaat voor alles. Ben je op zoek naar nieuwe meubels, ga dan voor eenvoud.

2. Neutrale tinten

Aan de basis van een Scandinavisch interieur staan neutrale tinten. Dat hoeft geen ziekenhuiswit te zijn, maar bombastische kleurenpaletten zie je niet terug in deze stijl. Wit is de basis. Wel dol op een kleurtje? Kies dan voor een rustige, lichte pastel of grijstint. Ook dat straalt kalmte uit!

6 tips voor een Scandinavische touch aan je interieur

3. Haal hout in huis

In Noord-Europa is de natuur overweldigend! Dus waarom laten we dat niet terugkomen in ons huis? Witte houten vloeren zijn een mooie mix van die kalme basistinten en inspiratie uit de natuur. Een fijn accessoire daarbij is het gebruik van veel kamerplanten – in iedere ruimte van het huis.

4. Lekker licht

In Scandinavië kennen ze minder zonuren dan in ons land. De oplossing: veel en grote ramen om zo lang en zo veel als mogelijk van het beetje licht te genieten. Voor de ramen hang je inbetweens voor privacy, wederom in lichte tinten!

5. Zoek het zachte

Kleden op de vloer in de woonkamer, een zacht schapenvel in de slaapkamer of vilten accessoires. De cleane, natuurlijke basis geven we warmte en zachtheid mee met accessoires in zachte materialen.

6. Ga voor grafisch

Geeft al die beheerste inrichting toch een wat sober gevoel? De zachte en natuurlijke accessoires mogen – ander dan grote meubels als tafels en banken – wél uitgerust zijn met een dessin. Het liefst wel een strakke print, zoals blokken, ruiten of scherpe lijnen.

Ook Wagenmans Wonen is op de hoogte van de allerlaatste Scandinavische trends én geeft hierover graag tips en advies! Maak hier vrijblijvend een afspraak met een van onze woonadviseurs of bel 0572-371273.

Bron: MrWoon

Op zoek naar nog meer inspiratie? Vraag hier gratis & vrijblijvend het inspiratiemagazine van MrWoon aan.

Ook interessant

Voor dit interieur in Nijverdal is door Elke, de interieurstyliste van Wagenmans wonen en slapen,
Voor een gezin uit Raalte mocht Elke een compleet 3D interieuradvies maken. Van indelingsontwerp
Het is weer tijd voor een nieuwe binnenkijker. Deze keer een nieuwbouw twee-onder-één kap woning

Kom een kijkje nemen in onze winkel!

Ben je al eens bij ons in de winkel geweest? Met een vakkundig en uitgebalanceerd team, waarin jarenlange ervaring en jong enthousiasme elkaar versterken, staat Wagenmans wonen en slapen garant voor een hoog kwaliteits- en serviceniveau. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!