Home | Inspiratie items | Nieuwste trends | De gietvloer: robuust, luxueus en duurzaam

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

De gietvloer: robuust, luxueus en duurzaam

Hout, beton, tegel of tapijt. Materialen voor vloeren genoeg. Wagenmans Wonen adviseert en inspireert u graag over de Gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Bij gietvloeren wordt er in verschillende lagen een vloeibare kunststof over een ondervloer gegoten. Deze naadloze, robuuste vloer hoeft niet gladgestreken te worden, maar vlakt zichzelf uit. Marmoleum, laminaat en vinyl hebben dezelfde look als gietvloeren, maar zijn lager geprijsd. Het voordeel van een echte gietvloer is de kwaliteit: je zult niet zo snel beschadigingen als krassen of kleurvervagingen zien op een echte gietvloer. Veelal lijken gietvloeren op betonvloeren.

Welke materialen worden gebruikt in een gietvloer?

Je kunt een vloer van epoxy, polyurethaan of cementgebonden kunststof laten ‘leggen’ – of eigenlijk dus gieten. Bij een troffelvloer wordt het kunststof gemixt met fijn zand, bij een steentapijt worden kleine grindkorreltjes met een epoxy kunsthars gebonden. Deze laatste twee varianten geven een prachtig natuurlijke sfeer aan de ruimte.

Waarom een gietvloer?

Waar beton al snel kil aandoet, geeft een gietvloer door zijn matte of glanzende finish een even stoere maar meer luxe uitstraling. Een warme en toch industriële inrichting past hier heel goed bij. Een gietvloer is ontzettend eenvoudig in onderhoud en zeer duurzaam.

Hoe combineer je een gietvloer

Omdat een kunststof vloer al snel een kil en koud gevoel kan geven, is het aan te raden om deze basis met zachte en natuurlijke stoffen aan te kleden. Een stoffen bank, een mooi karpet, houten accessoires, wollige plaids en kamerhoge gordijnen bijvoorbeeld. Gietvloeren zijn veelal licht van kleur (je ziet veel grijs!) en dit vormt de ideale basis om de gordijnstof op aan te laten sluiten. Zowel drukke, kleurrijke prints als zachte pasteltinten passen hier heel goed bij. Wil je een industriële look behouden? Ga dan voor gordijnen in wit, zwart of grijstinten.

Wat kost een gietvloer

De prijs van een gietvloer is net als bij andere materialen geheel afhankelijk van de oppervlakte. Over het algemeen kun je stellen: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Ook is de prijs afhankelijk van het aantal lagen dat er gegoten moet worden, wat weer afhankelijk is van onder meer de ondergrond. Ook het soort materiaal dat er op de vloer gegoten wordt is van invloed op de prijs. Wagenmans Wonen biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak hieronder direct een afspraak!

Bekijk hier voorbeelden van een van een (betonlook) gietvloer.

bron: MrWoon

Ook interessant

Prachtige woonboerderij met B&B in Holthone Midden in de natuur in een kleine plaats genaamd
Gordijnen voor de koude maanden Gordijnen maken je huis echt af. De akoestiek in de kamer is beter,
Voor een woning in Vroomshoop hebben we een compleet interieuradvies gegeven. Het huis werd verbouwd

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel!

Ben je onze winkel de laatste tijd al eens voorbijgereden? We hebben de hele gevel vernieuwd en daarbij ook helemaal een nieuwe huisstijl gekregen! Niet alleen fysiek een nieuwe look, maar ook online hebben we uitgepakt. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!