Home | Inspiratie items | Binnenkijkers | De voor- en nadelen van draai/kiepramen

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

De voor- en nadelen van draai/kiepramen

In steeds meer (nieuwe) huizen zie je draai/kiepramen opduiken, die ook wel kantelkiepramen worden genoemd. Praktisch van aard, maar is het geschikt voor iedere interieurstijl? En welke raambekleding past er op zo’n raam?

De voordelen van draai/kiepramen

Het grootste voordeel van een draai/kiepraam is dat je met slecht een kleine trek aan de hendel een stroom aan frisse lucht binnenhaalt. En dat zonder een raam volledig open te zetten. Hiermee ontzeg je makkelijk ongewenste gasten als vogels toegang tot je huis. Doordat je de ramen ook volledig naar binnen open kunt zetten, zijn draai/kiepramen makkelijk te reinigen. Je kunt je huis dus makkelijk op twee manieren ventileren.

De nadelen van draai/kiepramen

Tja, er zijn natuurlijk ook nadelen. Zo zijn draai/kiepramen vaak van kunststof of staal. En hoewel maar een detail, niet in ieder interieur is dat even mooi. Zo kan dit moderne element contrasteren met een landelijk of vintage interieurstijl. Daarnaast kan raamdecoratie bij dit soort ramen wel eens in de weg zitten. Omdat draai/kiepramen vaak een hendel hebben, is het aan te raden om je raamdecoratie achter deze greep te hangen of te plaatsen.

De oplossing

Geen zorgen: qua aankleding kun je met een draai/kiepraam echt nog alle kanten op. Je moet alleen net even het juiste hulpmiddel vinden. Een top-down-bottom-up plissé met EasyClick kan daarin een goede oplossing zijn. Met dit systeem bevestig je de stof aan het kozijn zelf en niet, zoals met gordijnen, om het raam heen. Zonder boren of schroeven monteer je dit systeem makkelijk aan het kozijn, zodat je het raam vervolgens makkelijk kunt kantelen of in zijn geheel openzetten.

Last but not least

Ook aan te raden op een draaikiepraam: het plaatsen van een hor. Zo kun je het raam ook in zijn geheel openzetten, zonder dat insecten naar binnen vliegen. Kies je voor het EasyClick-systeem, ga dan voor een mooiste (verduisterende) stof, die je huis net van dat beetje extra aankleding voorzien. Zo pas je ook een modern raam aan aan je eigen woonstijl

Wil je meer weten over EasyClick of draai/kiepramen? Of benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van raamdecoratie? Bezoek onze winkel in Lemelerveld of laat je inspireren op de raamdecoratie afdeling op onze website.

Bron: MrWoon

Op zoek naar nog meer inspiratie? Vraag hier gratis & vrijblijvend het inspiratiemagazine van MrWoon aan.

Ook interessant

Voor een woning in Vroomshoop hebben we een compleet interieuradvies gegeven. Het huis werd verbouwd
Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een elementenbank. De reden dat het een ideale bank is voor
Onze interieuradviseur Elke mocht een gezin uit Nijverdal voorzien van een uitgebreid interieuradvies.

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel!

Ben je onze winkel de laatste tijd al eens voorbijgereden? We hebben de hele gevel vernieuwd en daarbij ook helemaal een nieuwe huisstijl gekregen! Niet alleen fysiek een nieuwe look, maar ook online hebben we uitgepakt. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!

Wagenmans wonen en slapen

Weerdhuisweg 1
8152 AW Lemelerveld

Openingstijden

Openingstijden worden geladen…

Je vindt ons ook op:

Direct naar

Ontvang onze nieuwsbrief