Home | Inspiratie items | Ophangen van gordijnen: rails of roede?

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

Ophangen van gordijnen: rails of roede?

Heb je eindelijk jouw keuze gemaakt tussen de vele soorten gordijnen, stoffen en kleuren, moet je bepalen hoe je de gordijnen gaat ophangen. Aan een gordijnrails of een gordijnroede, elektrisch, via domotica of met de hand bedienbaar, recht of met een bocht. De keuze in manieren waarop je gordijnen ophangt is uitgebreider dan je misschien wist. Wij praten je bij in dit blog over de mogelijkheden in ophangsystemen voor gordijnen.

Verschillende ophangsystemen voor gordijnen

De meest voorkomende manier om een gordijn op te hangen is de gordijnrails. In wit of aluminium wordt het strak tegen het plafond bevestigd zodat het niet opvalt. De gordijnen krijgen per plooi een haakje die in de ringetjes van de rails gehangen worden. De haakjes zijn in hoogte verstelbaar zodat het gordijn precies op maat opgehangen kan worden. Een gordijnroede is veel opvallender; de grote ronde metalen of houten stang wordt met haken aan de muur bevestigd waarna een gordijn met lussen of ringen gemakkelijk eromheen geschoven wordt.

Railroedes voor Wave-gordijnen

Kies je voor gordijnen met de mooie Wave-plooi, dan kunnen ze worden opgehangen aan een railroede; een ophangsysteem exclusief ontwikkeld voor het Wave-gordijn. Het gordijn blijft zowel open als gesloten in de mooie Wave-plooi dankzij speciale runners. Dit draaibare mechanisme in de rails is de plek waaraan de gordijnen bevestigd zijn. De railroede is er in verschillende uitvoeringen zoals rond, ovaal, vierkant maar ook in een design-uitvoering van rvs.

Gordijnen ophangen in bochten

Wil je gordijnen in de erker hangen of op een andere plek die rond loopt? Dan zijn er gordijnrails met bochten beschikbaar. Deze zijn in allerlei varianten te koop zodat het geheel op maat gemaakt kan worden. En ook de gordijnroedes zijn in bochten leverbaar. Ook mooi als je bijvoorbeeld geen gordijnen van muur tot muur hebt maar alleen voor het raam. Kies je dan voor een bocht aan beide uiteindes, dan vermindert de lichtinval die je anders langs de gordijnen hebt.

Domotica: gordijnen bedienen via de app

De tijd dat je de gordijnen alleen nog maar met de hand open of dicht kon schuiven, is allang voorbij. Elektrisch bedienbare gordijnen zijn al heel gewoon en met alle mogelijkheden die domotica tegenwoordig biedt, is het automatiseren van de gordijnen helemaal gemakkelijk. Je bedient de gordijnen via een app, stelt scenario’s in welke gordijnen op welk tijdstip open- of dichtgaan en kan dit per dag variëren zodat het altijd lijkt of er iemand thuis is. Een elektrische gordijnrail en bijpassende app is alles wat je hiervoor nodig hebt en het is geschikt voor de meeste gordijnsoorten en alle gordijnstoffen.

Meer weten of hulp bij het ophangen van de gordijnen?

Wist je dat wij jou ontzorgen bij het aankoopproces? Wij meten alles in, maken de gordijnen en het ophangsysteem op maat en zorgen ervoor dat alles netjes in jouw interieur opgehangen wordt. Wil je meer weten over het ophangen van gordijnen, voorbeelden zelf zien of een persoonlijk advies? Kom langs bij ons de winkel en wij kunnen advies geven en voorbeelden laten zien in de showroom.

Bron: MrWoon

Ook interessant

Voor een woning in Vroomshoop hebben we een compleet interieuradvies gegeven. Het huis werd verbouwd
Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een elementenbank. De reden dat het een ideale bank is voor
Onze interieuradviseur Elke mocht een gezin uit Nijverdal voorzien van een uitgebreid interieuradvies.

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel!

Ben je onze winkel de laatste tijd al eens voorbijgereden? We hebben de hele gevel vernieuwd en daarbij ook helemaal een nieuwe huisstijl gekregen! Niet alleen fysiek een nieuwe look, maar ook online hebben we uitgepakt. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!

Wagenmans wonen en slapen

Weerdhuisweg 1
8152 AW Lemelerveld

Openingstijden

Openingstijden worden geladen…

Je vindt ons ook op:

Direct naar

Ontvang onze nieuwsbrief