Home | Inspiratie items | Binnenkijkers | Populairste kleuren voor een gietvloer

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

Populairste kleuren voor een gietvloer

In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen rondom gietvloeren. Want hoe creëer je een betonlook in een gietvloer? En kun je ook een gietvloer laten leggen in een knalkleur?

In welke kleuren kun je een gietvloer laten gieten?

Knallend oranje? Spannend rood? Stoer marineblauw? Het kan! Hoewel het neutrale lichtgrijs, wit en zandkleur al jarenlang favoriet zijn, weten misschien niet veel mensen dat gietvloeren in alle RAL, Sikkens en NCS kleuren kunnen worden gegoten. Pas de kleur aan op de woonruimte: in een hal kies je eerder voor knallend pallet dan de slaapkamer waar je voor je rust komt.

Kun je kleuren combineren in een gietvloer?

Absoluut! Je kunt voor één kleur kiezen of een samenstelling van twee kleuren aan laten brengen. Door aan een neutrale basis subtiel een kleur toe te voegen, kun je de gietvloer mooi op je raamdecoratie, woonaccessoires en meubels aan laten sluiten. In de badkamer (veelal qua aankleding een rustigere ruimte in huis) kun je bijvoorbeeld goed experimenteren met kleurverloop.

Hoe krijg je een betonlook in een gietvloer?

Door het mengen van kleuren voorafgaand aan het gieten van de vloer, creëer je een mooi kleurverloop. Ben je fan van de betonlook? Dan wordt lichtgrijs vlak voor het gieten gemixt met wit. Hierdoor krijg je kleurnuances die de betonlook nog meer versterken. Dit is een hele populaire toepassing voor gietvloeren in de woonkamer!

Plaats je thuis een epoxy gietvloer of een gietvloer van polyurethaan?

Beiden materialen zijn van kunststof. Waar epoxy meer wordt gebruikt voor industriële toepassingen, zie je polyurethaan meer terug in woningen omdat het zachter en warmer is. Een epoxyvloer is minder prijzig dan een gietvloer van polyurethaan. Dat komt omdat een polyurethaan gietvloer een beschermde coating krijgt om de vloer hoogwaardig stijlvast te krijgen.

Hoeveel onderhoud heeft een gietvloer nodig?

Goed nieuws: heel weinig! Gietvloeren zijn volledig naadloos en vloeistofdicht en daardoor heel onderhoudsarm. Er kan namelijk geen vuil ophopen tussen naden, zoals je dat bij een houten vloer vaak wel hebt. Daarom zijn dit soort industriële vloeren van oudsher ook zo populair in bijvoorbeeld garages of bedrijfspanden.

Welke ondergrond is geschikt voor een gietvloer?

Vrijwel elke ondergrond is geschikt voor een gietvloer. Of je nu een betonnen vloer hebt in een nieuwsbouwhuis of een tegels (of zelfs hout!) hebt liggen in een monumentaal pand. Of jouw vloer geschikt is als ondergrond kan een vakman je vertellen.

Hoe houd ik een gietvloer zo lang mogelijk mooi?

Over het algemeen is stofzuigen, met een zachte stofwisser reinigen en even dweilen met water en een neutraal reinigingsmiddel voldoende. Let wel op: rubber kan strepen achterlaten op een gietvloer! Voorzie stoelpoten en tafelpoten daarom van vilt om krassen en strepen te voorkomen. De vloerspecialist kan je helpen met het kiezen van de juiste materiaal en kleuren én weet exact welke ondergrond wel of niet geschikt is voor een gietvloer. Kom langs bij ons in de showroom en laat je adviseren!

Bron: MrWoon

Ook interessant

Voor een woning in Vroomshoop hebben we een compleet interieuradvies gegeven. Het huis werd verbouwd
Je ziet het steeds vaker voorbij komen, een elementenbank. De reden dat het een ideale bank is voor
Onze interieuradviseur Elke mocht een gezin uit Nijverdal voorzien van een uitgebreid interieuradvies.

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel!

Ben je onze winkel de laatste tijd al eens voorbijgereden? We hebben de hele gevel vernieuwd en daarbij ook helemaal een nieuwe huisstijl gekregen! Niet alleen fysiek een nieuwe look, maar ook online hebben we uitgepakt. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!

Wagenmans wonen en slapen

Weerdhuisweg 1
8152 AW Lemelerveld

Openingstijden

Openingstijden worden geladen…

Je vindt ons ook op:

Direct naar

Ontvang onze nieuwsbrief