Home | Inspiratie items | Binnenkijkers | Raamdecoratie voor een draaikiepraam

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

Raamdecoratie voor een draaikiepraam

Een draaikiepraam is superhandig en met de vele opties in raamdecoratie die daarvoor geschikt zijn, wordt het ook nog eens een mooi onderdeel van jouw interieur. Of je nu sfeervolle of verduisterende gordijnen wenst, een hor moet plaatsen of zonwering nodig hebt, het kan helemaal naar jouw wensen en smaak in een draaikiepraam. Lees verder over raamdecoratie voor een draaikiepraam.

Draaistand of kiepstand

Een draaikiepraam is zo’n raam dat op twee manieren open kan; helemaal naar binnen draaiend en gekanteld waarbij alleen de bovenzijde open is. Heel makkelijk want zo kun je wel de ramen lappen als het nodig is, met de draaistand, en kan het raam ook veilig open blijven om de ruimte te luchten terwijl jij even weg bent, met de kiepstand.

EasyClick-systeem: raamdecoratie bevestigd in de kozijnen

Qua raamdecoratie is er dus voldoende keus voor draaikiepramen. Meestal is zo’n raam naast een gewoon, dicht raam geplaatst. Een gordijn dat dan voor beide ramen hangt is dan niet zo handig maar je kunt er wel voor kiezen om op elk raam een in-between gordijn te bevestigen en voor de gehele raampartij een verduisterend overgordijn. Of kies voor het slimme EasyClick-systeem. Daarmee bevestig je de raamdecoratie van jouw keuze in het kozijn van de ramen. Dit kan onder andere met plisségordijnen, jaloezieën en de mooie Duette® Shades.

Draaikiepraam met passende zonwering

Draaikiepramen openen naar binnen. Dus wil je overdag wel frisse lucht maar geen last van de zon, dan is zonwering aan de buitenzijde van het raam een mogelijkheid. Of je kiest voor raamdecoratie in het kozijn zoals semi-transparante plisségordijnen. Veel van die stoffen bevatten een coating waardoor ze licht en warmte weren en daarbij belemmeren ze de lichtinval. Hetzelfde effect heb je met duo-rolgordijnen, ook deze raamdecoratie past in het kozijn van een draaikiepraam en reflecteert de zon en warmte.

Inzethorren

Het fijne van draaikiepramen is dat ze een stukje open kunnen staan zodat er lekker frisse lucht naar binnen stroomt. Helaas komen pollen en insecten dan net zo snel mee! Bij draaikiepramen zijn horren aan de binnenzijde niet mogelijk maar je kunt wel inzethorren op maat laten maken. Deze horren zijn er voor houten en kunststof raamkozijnen en plaats en verwijder je heel gemakkelijk zonder dat het kozijn schade oploopt. Heb je last van hooikoorts, dan kun je het beste kiezen voor een inzethor met pollenwerend gaas, die houdt dan ruim 90% van alle pollen tegen.

Interieuradvies, ook voor raamdecoratie bij draaikiepramen

Steeds meer huizen worden opgeleverd met draaikiepramen of openslaande ramen worden daarnaar omgebouwd en dat is niet zo vreemd. Want met de ruime keuze in raamdecoratie voor draaikiepramen heeft dit type raam eigenlijk alleen maar voordelen. Wil je advies en inspiratie wat voor jou geschikt is? Wij helpen jou graag in onze winkel! Onze collega Aukje is gespecialiseerd in raamdecoratie. Maak hier een afspraak of bel (0572-371273) voor een vrijblijvend interieuradvies.

Ook interessant

Voor een gezin uit Raalte mocht Elke een compleet 3D interieuradvies maken. Van indelingsontwerp
Het is weer tijd voor een nieuwe binnenkijker. Deze keer een nieuwbouw twee-onder-één kap woning
We hebben weer een nieuwe binnenkijker en deze keer in Raalte. Het stel kwam bij ons in de winkel om

Kom een kijkje nemen in onze winkel!

Ben je al eens bij ons in de winkel geweest? Met een vakkundig en uitgebalanceerd team, waarin jarenlange ervaring en jong enthousiasme elkaar versterken, staat Wagenmans wonen en slapen garant voor een hoog kwaliteits- en serviceniveau. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!