Home | Inspiratie items | Binnenkijkers | Stappenplan voor raamdecoratie

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

Stappenplan voor raamdecoratie

In onze blogs heb je het vast al eerder gelezen: met de juiste raamdecoratie bepaal je de sfeer van jouw interieur. Maar wat is nu de juiste raamdecoratie voor jouw huis? En hoe zorg je ervoor dat het ook zo voor het raam hangt als de bedoeling was? Dat doe je met dit stappenplan voor raamdecoratie.

Stap 1: Bepaal de functie van de raamdecoratie

Allereerst bepaal je de functie van de raamdecoratie: moet het enkel decoratief zijn, privacy bieden of ook als zonwering dienen? Is het belangrijk dat het tegen vocht kan of wil je dat het de ruimte kan verduisteren? Sommige vormen van raamdecoratie combineren een aantal van deze functies zoals de duo-rolgordijnen; deze kunnen het zonlicht naar wens filteren, privacy bieden en een fijne sfeer creëren. En heb je een interieur met veel ‘harde materialen’ zoals beton, staal en glas? Overweeg dan gordijnen met een geluiddempend effect zoals gevoerde gordijnen. Vraag je dus af hoeveel lichtinval je wilt en hoe je dit gaat regelen. Door naar de tweede stap van het stappenplan.

Stap 2: Kies de stijl bij jouw interieur

Nu de functie bepaald is, blijven er een aantal soorten raamdecoratie over. Bedenk dan welke stijl je wilt. Daarbij is het interieur van belang; is dat urban, trendy of juist rustiek of romantisch? In het laatste geval zul je niet zo snel voor aluminium jaloezieën kiezen maar wel voor kamerhoge gordijnen of elegante plisségordijnen. En in een urban of industrieel interieur staan houten jaloezieën juist weer heel mooi omdat dit natuurlijke materiaal goed combineert met het beton en staal.

Stap 3: Overweeg een combinatie van raamdecoratie

Nadat je de stijl hebt uitgekozen, kun je nog overwegen om een combinatie in raamdecoratie te kiezen. Bijvoorbeeld omdat de eerder gekozen stijl in het interieur niet geluiddempend is. Zo zijn houten jaloezieën in een industriële inrichting heel mooi maar doet dat weinig voor het geluid. Combineer je de jaloezieën echter met bijvoorbeeld gordijnen, dan behoud je de gekozen stijl en zorg je meteen voor een aangename akoestiek in de ruimte.

Stap 4: Selecteer de kleuren

Bij alle keuzes in het bepalen van de juiste raamdecoratie hoort natuurlijk ook de keuze voor kleur. En misschien is dat nog wel het lastigste omdat daarin een ontelbaar aantal mogelijkheden zijn. Je kunt dat zelf doen door moodboards te maken van wat jij mooi vindt met kleurstalen of je gaat naar een showroom met een interieuradviseur voor meer inspiratie en ideeën. Op naar stap 5 van het stappenplan.

Stap 5: Ramen inmeten

Vervolgens moeten de ramen ingemeten worden. Bedenk vooraf of je dit in de dag of op de dag wilt ofwel in het kozijn of ervoor. Maar let op; als je dit verkeerd inmeet, dan is het eindresultaat nooit naar je zin. Wij meten uw ramen, wij ontzorgen jou als klant.. Ook houdt hij rekening met obstakels zoals een klink op het kozijn, weet hij of een rolgordijn misschien beter contra-rollend geplaatst kan worden en of klemsteunen mogelijk zijn zodat er geen gaten in het kozijn geboord hoeven te worden.

Een stappenplan is een goede leidraad, maar begin met een vrijblijvend interieuradvies. Wil je de beste oplossing in raamdecoratie? Volg dan deze stappen én vraag snel vrijblijvend interieuradvies. Zo weet je zeker dat je de juiste en mooiste raamdecoratie kiest voor jouw interieur!

Bron: MrWoon

Ook interessant

We hebben weer een nieuwe binnenkijker en deze keer in Raalte. Het stel kwam bij ons in de winkel om
Voor een mooie oude boerderij in Staphorst heeft Joris een advies gegeven voor meubelen, een vloerkleed
Voor een appartement in Vroomshoop heeft Miranda een mooi advies gegeven voor meubelen. Het appartement

Kom een kijkje nemen in onze winkel!

Ben je al eens bij ons in de winkel geweest? Met een vakkundig en uitgebalanceerd team, waarin jarenlange ervaring en jong enthousiasme elkaar versterken, staat Wagenmans wonen en slapen garant voor een hoog kwaliteits- en serviceniveau. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!