Home | Inspiratie items | Binnenkijkers | Zo geef je jouw trap een nieuw jasje

Wagenmans

wonen en slapen

Openingstijden:
Openingstijden worden geladen…

Openingstijden worden geladen...

Zo geef je jouw trap een nieuw jasje

Soms zit een trap vol dutsen en krassen. Schuren en een nieuwe verflaag bieden dan geen fris en strak resultaat meer. De oplossing: tapijt, het trede-over-trede principe of motieftegels! Nog leuker is een combinatie hiervan.

Trap bekleden met tapijt

Een veel voorkomend materiaal om je trap te laten bekleden is tapijt. Denk dan aan een loper, halve maantjes of de hele trap bekleden in een prachtige stof zoals dik velours. Een prachtig, luxe afwerking van de trap, al is het wel slijtgevoelig. Zorg er dus voor dat je een tapijt uitkiest voor intensief huishoudelijk gebruik!

Trap bekleden met valse treden

Valse treden? Tja, klinkt gek, maar geeft een mooi resultaat. Het idee is dat je een soort ‘hoes’ (de juiste term is overzettrede) over de bestaand trede legt, waardoor er niets meer te zien is van de oude, verweerde originele traptrede. Houtsoorten als beuk, eik en esdoorn zijn veelgebruikte houtsoorten hiervoor.

Trede-over-trede

Dit principe heet trede-over-trede. Je kunt zelf aan de slag met overzettreden van de doe-het-zelf-zaak. Maar vergis je niet: voor een professioneel eindresultaat kun je beter een vakman inschakelen. Die helpt je ook om bijvoorbeeld de trapleuning in dezelfde stijl te renoveren of de juiste afwerklaag zoals wax of olie aan te brengen.

Trap bekleden met tegels

Hoe leuk: die sfeervolle, handbeschilderde tegels die je zo vaak ziet in Mediterrane landen kunnen ook jouw trappenhuis sieren! Zo zie je op de voorbeelden hiernaast hoe het stootbord (dit is het verticale vlak boven de trede) als perfecte basis dient voor de kleurrijkste motieftegels! Met een grafisch behang creëer je hetzelfde effect.

Combinatie met overzettreden

Het leuke van de trap betegelen of behang op de stootborden, is dat je het heel goed met overzettreden (valse treden) kunt combineren. Zo zorg je ervoor dat het geheel er strak en als nieuw uit ziet.

Lang genieten

Welke manier je ook kiest om jouw trap een nieuw leven te geven, zorg er altijd voor dat de trap perfect wordt opgemeten. Laat de tegels door een professional perfect op maat snijden en zorg voor de juiste afwerking zodat je zo lang mogelijk van je nieuwe trap kunt genieten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden over de bekleding van je trap? Of benieuwd naar meer tips & trends op het gebied van trapdecoratie? Bezoek onze winkel in Lemelerveld! Wij geven jou graag advies op maat.

Bron:  MrWoon

Op zoek naar nog meer inspiratie? Vraag hier gratis & vrijblijvend het inspiratiemagazine van MrWoon aan.

Ook interessant

Weer een leuk afgerond project, dit keer van TCR in Raalte. Bas mocht een mooi plan maken voor de bedrijfskantine
Prachtige woonboerderij met B&B in Holthone Midden in de natuur in een kleine plaats genaamd
Gordijnen voor de koude maanden Gordijnen maken je huis echt af. De akoestiek in de kamer is beter,

Kom een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel!

Ben je onze winkel de laatste tijd al eens voorbijgereden? We hebben de hele gevel vernieuwd en daarbij ook helemaal een nieuwe huisstijl gekregen! Niet alleen fysiek een nieuwe look, maar ook online hebben we uitgepakt. We ontvangen je graag bij ons in de winkel en laten je met plezier de nieuwste collecties zien. Kom je ook langs? De koffie staat klaar!