Wij zijn nu gesloten de openingstijden:
Maandag
13:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:00
Woensdag
09:30 - 17:00
Donderdag
09:30 - 17:00
Vrijdag
09:30 - 17:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
gesloten

We mogen jullie weer ontvangen bij ons in de winkel! Kom gezellig langs, de koffie staat klaar!

afspraak maken contact
onze winkel is nu gesloten

de openingstijden:

Maandag
13:30 - 17:00
Dinsdag
09:30 - 17:00
Woensdag
09:30 - 17:00
Donderdag
09:30 - 17:00
Vrijdag
09:30 - 17:00
Zaterdag
09:30 - 17:00
Zondag
gesloten

We mogen jullie weer ontvangen bij ons in de winkel! Kom gezellig langs, de koffie staat klaar!

Auping

Auping

Auping staat bekend om zijn beroemde spiraalbodems. De bedbodem is dwars gespannen waardoor hij zeer sterk is. De bodems zijn in zes uitvoeringen leverbaar, vlak, handverstelbaar en deels of geheel elektrisch verstelbaar. De Auping spiraalbodem is met vrijwel elke matras en elk bed te combineren. Zo behoren de Auping Cresto Visco, Auping Vivo matras, Auping Inizio matras tot de mogelijkheden. Het voordeel van de spiraalbodem is het grote ventilatievermogen. De luxe variant van Auping is de exclusieve Auping Royal serie, met o.a. spiraalbodems op-maat en verwarmde Auping matrassen. Bekijk hier het Auping Lookbook met de complete collectie Auping bedden en boxsprings.

meer slapen merken

Auping - Royal bed Auping - Royal bed Auping - Match bed Auping - Match bed Auping - Original boxspring Auping - Original boxspring Auping - Criade boxspring Auping - Criade boxspring Auping - Inizio matras Auping - Inizio matras Auping - spiraalbodem onderstel Auping - spiraalbodem onderstel Auping - handverstelbare spiraalbodem Auping - handverstelbare spiraalbodem Auping - spiraalbodem vlak Auping - spiraalbodem vlak Auping - 3-motorige spiraalbodem Auping - 3-motorige spiraalbodem Auping - 2-motorige spiraalbodem Auping - 2-motorige spiraalbodem Auping - 1-motorige spiraalbodem Auping - 1-motorige spiraalbodem Auping - Maestro matras Auping - Maestro matras Auping - Adagio matras Auping - Adagio matras Auping - Cresto matras Auping - Cresto matras Auping - Vivo matras Auping - Vivo matras Auping - Essential bed Auping - Essential bed Auping - Original bed Auping - Original bed Auping - Auronde deelbaar bed Auping - Auronde deelbaar bed Auping - Auronde 1500 bed Auping - Auronde 1500 bed Auping - Auronde 1000 bed Auping - Auronde 1000 bed

Auping geschiedenis

Met een bestaansgeschiedenis die inmiddels meer dan 120 jaar teruggaat, mag Auping zich tegenwoordig de slaapspecialist van Nederland noemen. Met een Koninklijke onderscheiding is Auping in Nederland marktleider op het gebied van spiraalbodems, matrassen en boxsprings.

 

Auping - van spiraalbodem tot "stalen gezondheidsmatras"

Een bed dat hygiënischer is dan de bestaande bedden, dat was in 1888 de opdracht die Johannes Auping van het Sint Geertruiden Gasthuis kreeg. De oplossing van de smid uit Deventer bestaat uit gedraaide, in elkaar gevlochten ijzerdraden die in een ijzeren frame zijn gespannen. Johannes Auping beseft dat zijn uitvinding alleen een succes kan worden wanneer hij het industrieel aanpakt. Hij ontwikkelt zelf de machines om zijn vinding te kunnen produceren en het bedrijf Auping is geboren. Het Burgerziekenhuis in Amsterdam zorgt direct voor de eerste grote order en bestelt veertig exemplaren van 'de stalen gezondheidsmatras'. Tien jaar later plaatst het Koninklijk Huis een order. De slaapvertrekken van het Koninklijk Paleis op de Dam worden ingericht met Auping bedden. Met de opening van de nieuwe, grote fabriek in Deventer wordt in 1912 de productie van Auping verder uitgebreid. Het hoofdkantoor van Auping is nog steeds op deze locatie gevestigd.

 

Productontwikkeling

In 1961 brengt Auping de eerste verstelbare spiraalbodem op de markt, gevolgd door een compleet bedmodel in de jaren zeventig. De Auronde, naar oorspronkelijk ontwerp van Frans de la Haye wordt later voorzien van allerlei extra's als achterwanden, verschuifbare tafeltjes etc. Nu is de Auronde al meer dan 30 jaar een veelgevraagd model uit de collectie. Auping Auronde series zijn: Auping Auronde 1000, Auronde 1500, Auronde 2000 en Auronde 3000

 

Koninklijke erkenning voor Auping

Op 7 oktober 1988 bestaat Auping 100 jaar en ontvangt het predikaat 'Koninklijk'. Vanaf nu is 'Koninklijke Auping bv' de volledige bedrijfsnaam.

Groei in de jaren negentig

In het begin van de jaren negentig verwerft Auping een deel van 'Nordisk Fjer' in Denemarken en breidt zo haar collectie uit met dekbedden en kussens. Na de verstelbare bedbodem in de jaren zestig, wordt met de Auping Royal de elektrisch verstelbare bedbodem en het comfortabele bed-op-maat concept geïntroduceerd.
In 1998 neemt Auping de gerenommeerde fabrikant "Zevenslaper" over, het startsein voor de productie en verkoop van Auping boxsprings. Ruud-Jan Kokke ontwerpt in 1998 het Auping Next bedmodel. Next is een bed waarin kenmerkend design wordt gecombineerd met functionaliteit.

Het nieuwe millennium

In het nieuwe millennium volgen nieuwe producten en productinnovaties elkaar in rap tempo op. Op het gebied van bedontwerpen en boxsprings zit Auping niet stil. Zo ontwerpt het Auping Design Team het Match bedmodel met talloze combinatie- en variatiemogelijkheden op het gebied van achterwanden, accessoires, kleuren en materialen. De Match collectie bestaat uit drie bedmodellen: Auping Match Copenhagen, Auping Match London en Auping Match New York. De Auping collectie wordt verder aangevuld met de Auping Superbox (Frans de la Haye) en de Kiruna Boxspring. Het laatste nieuwe bedmodel van Auping, de Auping Essential is onlangs onderscheiden met een Reddot Design Award.

Een van de grote productinnovaties is de Auping Ultimate Climate. Met de Ultimate Climate ontwikkelt Auping een matras met ingebouwd verwarmingselement en thermostaat, eenvoudig in te stellen met de afstandsbediening. Een andere grote innovatie zijn de Auping AVS matrassen. AVS staat voor actieve ventilatie en support, een techniek die later ook wordt toegepast in Auping AVS spiraalbodems en de AVS boxspring. Voor extra comfort is in de Auping AVS matrassen bovendien een DPPS® veer gebruikt, wat draaien in de slaap nog makkelijker maakt.

Auping en duurzame productie

Koninklijke Auping heeft in 2011 als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen. Het certificaat wordt toegekend het aan de nieuwe matrassenlijn die Auping lanceert. Het label garandeert dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen, of materialen die na gebruik opnieuw zijn te gebruiken.

Auping als basis voor een goede nachtrust

Lekker liggen vormt de basis voor een goede nachtrust en een goed begin van de dag. Slapen is vitaal voor de mens, we kunnen niet zonder! Een goede nachtrust is van invloed op een gezond en dynamisch leven. Het is belangrijk dat u lekker slaapt en uitgeslapen wakker wordt. Kies daarom voor een compleet bed van Auping. U slaapt vanaf nu niet alleen beter maar u heeft ook een mooi meubel in uw slaapkamer staan.

Auping snelle levering en acties

Wij hebben veel producten van Auping op voorraad en kunnen deze zeer snel leveren, wij leveren overigens alle Auping producten bij u thuis in heel Nederland. Auping heeft door het jaar heen verschillende aanbiedingen en acties.

Bekijk de actuele Auping acties >>